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  4. Nutritional risks of ARFID (avoidant restrictive food intake disorders) and related behavior.
 
  • Détails
Titre

Nutritional risks of ARFID (avoidant restrictive food intake disorders) and related behavior.

Type
synthèse (review)
Institution
UNIL/CHUV/Unisanté + institutions partenaires
Périodique
Archives de Pédiatrie  
Auteur(s)
Feillet, F.
Auteure/Auteur
Bocquet, A.
Auteure/Auteur
Briend, A.
Auteure/Auteur
Chouraqui, J.P.
Auteure/Auteur
Darmaun, D.
Auteure/Auteur
Frelut, M.L.
Auteure/Auteur
Girardet, J.P.
Auteure/Auteur
Guimber, D.
Auteure/Auteur
Hankard, R.
Auteure/Auteur
Lapillonne, A.
Auteure/Auteur
Peretti, N.
Auteure/Auteur
Rozé, J.C.
Auteure/Auteur
Simeoni, U.
Auteure/Auteur
Turck, D.
Auteure/Auteur
Dupont, C.
Auteure/Auteur
Groupes de travail
Comité de nutrition de la Société française de pédiatrie (CNSFP)
Liens vers les personnes
Simeoni, Umberto  
Liens vers les unités
Pédiatrie  
ISSN
1769-664X
Statut éditorial
Publié
Date de publication
2019-10
Volume
26
Numéro
7
Première page
437
Dernière page/numéro d’article
441
Peer-reviewed
Oui
Langue
anglais
Notes
Publication types: Journal Article ; Review
Publication Status: ppublish
Résumé
Avoidant/restrictive food intake disorder (ARFID) has recently been added to the DSM V (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, 5th edition) as a new class of eating disorders (EDs). ARFID is characterized by a lack of interest in eating or avoiding specific types of foods because of their sensory characteristics. This avoidance results in decreased nutritional intake, eventually causing nutritional deficiencies. In severe cases, ARFID can lead to dependence on oral nutritional supplements, which interferes with psychosocial functioning. The prevalence of ARFID can be as high as 3% in the general population, and it is often associated with gastrointestinal symptoms and mainly appears in children with anxiety disorders. Given the high prevalence of ARFID, a rapid and systematic nutrition survey should be conducted during every pediatric consultation. Its treatment should also be adapted depending on the severity of the nutritional problem and may involve hospitalization with multidisciplinary care (pediatrician, nutritional therapist, dietitian, psychologists, and speech therapists).
Sujets

Anxiety/complications...

Anxiety/physiopatholo...

Anxiety/psychology

Anxiety/therapy

Avoidant Restrictive ...

Child

Humans

Malnutrition/diagnosi...

Malnutrition/etiology...

Malnutrition/psycholo...

Malnutrition/therapy

Pediatrics

Risk Factors

ARFID

Deficiency

Nutrition

PID Serval
serval:BIB_CD703DA0A5FD
DOI
10.1016/j.arcped.2019.08.005
PMID
31500920
WOS
000499764100010
Permalien
https://iris.unil.ch/handle/iris/212412
Open Access
Oui
Date de création
2019-09-13T10:35:57.288Z
Date de création dans IRIS
2025-05-21T03:37:12Z
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